Makkelijke moestuin

Een MM zet je makkelijk op

Met onze moestuinpakketten – van klein tot groot – zet je in één keer een complete moestuin op. Dat kan op elk plekje waar minstens 6 uur zonlicht per dag komt.

Eetbaar Nederland

Eetbaar Nederland gelooft in toegang tot lokaal, gezond en vers voedsel voor iedereen. Voedsel wat met respect voor de mens en de aarde is gegroeid.

Groen Kennisnet

Groen Kennisnet is het kennisplatform over het groene domein. Met een Kennisbank met honderdduizenden digitale vrij toegankelijke kennisbronnen biedt Groen Kennisnet de grootste Nederlandstalige verzameling actuele en betrouwbare informatie over agri, voedsel en groen

Tuinsmakelijk

Midden in Twente passen we al 24 jaar lang permacultuur principes toe. We hebben een eetbare bostuin met een verscheidenheid aan fruitbomen, kleinfruit, vaste groentes, kruiden en eetbare bloemen in onze achtertuin. In onze tuin in Twekkelo zijn we vanaf 2016 een klein  voedselbos aan het ontwikkelen.

Mergenmetz

De Tuinen van MergenMetz is groen met als rode draad planten en alles dat daarmee samenhangt. Dan hebben we het over moestuin, heilzame planten, een Eetbare Siertuin (een voedselbos, maar lekker kan ook mooi zijn) en verfplanten. Maar er zijn ook varkens [na 8 mei 2024 niet meer] en kippen, die bijvoorbeeld voor mest zorgen.

Stadslandbouw Nederland

Voedsel van dichtbij is volop in ontwikkeling. Een noodzakelijke beweging!
Want behalve voedsel levert het telen van eten in en rond de stad nog veel meer voordelen op. Denk aan meer groen en ruimte voor overvloedig regenwater. Aan beweging, gezonde voeding, saamhorigheid, educatie en werkgelegenheid in een wijk. Aan minder afval en minder kilometers, en aan een betere relatie tussen burger en boer. Kennisplatform Stadslandbouw Nederland borgt kennis die pioniers hebben opgedaan. En we verdiepen, verbinden, zoeken kruisbestuivingen, inspireren en delen kennis over voedsel van dichtbij. Dat doen we via living labs, educatie en digitaal. Daarbij maken we dankbaar gebruik van de vele partijen die bezig zijn met lokaal en regionaal voedsel, voedselstrategie en aanverwante thema’s.
Als we met elkaar samenwerken, kunnen we echte stappen maken naar een ander voedselsysteem en een gezonde, groene leefomgeving.

Bouw (woon) Natuurinclusief

Door natuurinclusief te bouwen en te ontwerpen is het mogelijk gezonde en aantrekkelijke steden en dorpen te creëren, die voor alle gebruikers een prettige leefomgeving zijn. Investeren in groene kwaliteit levert immers veel meer op dan alleen maar een mooi plaatje. Goed stedelijk groen zorgt voor verkoeling in de zomerhitte, zuivert de lucht en biedt volop ruimte aan mede-stadsbewoners, zoals huismus, gierzwaluw, merel of gewone dwergvleermuis. Juist dankzij deze bevolkingsgroepen komen steden en dorpen écht tot leven. Op deze website vind je tips en verhalen die jou verder helpen om ook natuurinclusief te gaan bouwen.