Groningers zijn jaren geleden begonnen met het aanleggen van voedselplekken in hun wijken. Zij worden daarbij ondersteund door Duurzaam Groningen onderdeel van de gemeente Groningen.
Hoe is eetbaar Groningen ontstaan en georganiseerd? Hoe zijn bewoners aangehaakt en hoe blijven ze aangehaakt? Wat zijn de succesverhalen en teleurstellingen? Met wie wordt er samengewerkt en hoe gaat dat?
Met deze vragen gaan we in gesprek met initiatiefnemers en de organisatie.
We gaan met een brede delegatie op pad naar Groningen. Welbions, Wijkracht, gemeente Hengelo, SWB Groentuin, IVN, Gildebor, Eurus, de werkgroep Good Ett’n en natuurlijk Erve Weusthag/Vrienden van het Weusthag. In de knapzak gaat de Twentse krentenwegge mee voor bij de koffie in het Toentje waar de excursie begint.
Good Ett’n in Hengelo
Deze excursie is een onderdeel van het project Good Ett’n dat mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van Leader, Provincie Overijssel en gemeente Hengelo. Samen met de deelnemers aan deze excursie gaan we dit project doorzetten naar de Hengelose wijken.